Inwoner Staphorst verdacht van bedreigen wethouders

woensdag 7 oktober 2015

Staphorst - Op dinsdagavond 6 oktober werd de raadsvergadering verstoord door een inwoner van Staphorst. De man kwam de raadszaal binnen met een grote hamer.

Rond 20.15 uur ging de man de raadszaal binnen met een grote hamer. Het gedrag van de man werd door aanwezigen ervaren als zeer dreigend. Hij werd door omstanders overmeesterd en naar buiten begeleid.

De gealarmeerde politie ging met meerdere politieauto’s naar het gemeentehuis, maar daar bleek de man al naar huis te zijn gegaan.  De politie hield hem korte tijd later aan in zijn woning. Tijdens de aanhouding verzette de man zich en werd een agent mishandeld. Door agenten werd pepperspray gebruikt. De 36-jarige verdachte uit Staphorst is ingesloten op verdenking van bedreiging, het verstoren van de raadsvergadering en mishandeling van een agent.

Geweld en bedreiging tegen mensen met een publieke functie, zoals wethouders, raadleden of politiemensen wordt hoog opgenomen. Meer informatie hierover is te vinden op de speciale themapagina.

(2015488728)

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Staphorst | 112 alarmeringen Staphorst | Goedkoop Tanken in Staphorst | Supermarkten in Staphorst | Weerbericht Staphorst