Verdachten aangehouden brandstichting

vrijdag 17 april 2009

Op dinsdag 14 april heeft de politie in Meppel twee verdachten kunnen aanhouden voor brandstichting in een woning afgelopen maart in Meppel.
Een 17-jarige jongen uit Apeldoorn en de 18-jarige jongen uit Driehuis worden ervan verdacht dinsdagnacht 11 maart jl. brand in een woning aan de Prins Bernhardsingel te hebben veroorzaakt. Even hiervoor probeerden ze in de woning in te breken, maar toen dat niet lukte hebben de jongens de woning in de brand gestoken. Bij deze brand heeft de politie de 89-jarige invalide bewoonster, die ten tijde van de brand op de eerste verdieping lag te slapen, net op tijd uit de woning kunnen halen. De jongens zijn in Alphen aan den Rijn aangehouden wegens andere inbraken. Tijdens het verhoor verklaarden de verdachten over hun betrokkenheid bij de brand in Meppel. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt en ze zijn inmiddels voorgeleid bij de Rechter-commissaris. Deze heeft besloten dat de jongens voor de komende 14 dagen worden vastgehouden (09-017678). Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.

bron: politie.nl | Categorie: brand


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Staphorst | 112 alarmeringen Staphorst | Goedkoop Tanken in Staphorst | Supermarkten in Staphorst | Weerbericht Staphorst